ARÇELİK KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ MÜŞTERİ AYDINLATMA METNİ

Kapat X
Gıdaya Saygı

Ruhun Doysun: İlk Buluşma

Bu yazıyı 2 dakika 39 saniyede okuyabilirsiniz.

Ruhun Doysun: İlk Buluşma etkinliğimiz, bize artık bir topluluğa dönüştüğümüzü ve çok kalabalık olduğumuzu fark ettirdi.

Grundig’in, gıdaya saygıya ve bilinçli tüketime ilham vermek için başlattığı Ruhun Doysun hareketi, günbegün büyüyen, kalabalıklaşan bir platforma dönüştü. Bu yolculukta daha da çoğalmak için, şehirde bir etkinlik yapmaya karar verdik. Şehir hayatının kalabalığına, iş hayatına bir mola vermenizi sağlamak, tanışmak, büyümekti amacımız. Heyecanlıydık. Size daha da ilham verecek, şehirde ruhunuzu doyurmanızı sağlayacak bir etkinlik hazırlamak bizim için çok önemliydi.

Ve o gün geldiğinde, sizinle ilk buluşmamızda, Ruhun Doysun’un artık ne kadar kalabalık, ne kadar kocaman bir topluluk olduğunu gururla fark ettik. Bu yolculuğun başından beri bizi izleyen takipçilerimizle birbirimizle sohbet etme imkanı bulduk.

 

“Sayenizde küçük tencereler aldım”

8 ve 9 Mayıs’ta Kanyon’da gerçekleşen ilk buluşmamızda Ruhun Doysun’dan öğrendiklerini hayatına katan, yaşam alışkanlıklarını değiştiren takipçilerimizle karşılaşmak bizi çok mutlu etti. Pazara, markete giderken liste yapmaya başlayan, büyük tencerelerden vazgeçip küçük tencere alan, kendi bahçesi olmasa da kompost yapmak için kendine alanlar yaratan takipçilerimiz, bize bizi anlattılar.

 

Ruhun Doysun olarak, gıdaya yeni bir gözle bakmak, buzdolabındaki meyvelere, sebzeleri değerlendirmek önceliklerimizden bir tanesi. İşte bu yüzden, “sebzelere, meyvelere bir şans ver” dedirttik. Muz, elma ve portakal konuştu sizinle. Biraz kararan, dolabın köşesinde unutulan portakal ve elma, size, “bana bir şans ver” dedi. Hemen yanındaki Smoothie barımızda işte bu meyve, sebze ve yeşilliklerle dört farklı içecek hazırladık. Önünde oluşan kuyruk, smoothie’lerin ne denli lezzetli olduğunu anlatıyordu.

Misafirlerimize ikram ettiğimiz tüm yemekler, gıdaya saygı duyan, dolaptaki malzemeyi değerlendirmeye ilham veren, Ruhun Doysun mutfağından esinlenen tariflerdi.

Kompost, Ev bahçeciliği atölyeleri

İki gün süren etkinliğimizde her iki gün de şehirde ruhunu doyurmak isteyen takipçilerimizin yoğun ilgisini çeken atölyelerimiz vardı. Önce kompostla başladık. Soğan, yumurta kabukları, gıdanın kullanamadığımız kısımlarıyla kimyasal kullanmadan doğal gübre yapmayı öğrendik.

Bize en çok sorduğunuz sorulardan biri de, şehir, apartman hayatında nasıl bitki yetiştireceğinizdi. Mutfak Bahçeciliği atölyesi bu sorulara cevap vermek için hazırladığımız etkinliklerden bir tanesiydi. Dikey bahçecilik ve ev bahçeciliğinin anlatıldığı atölyeyi, saksıda maydanoz, fesleğen, reyhan yetiştirmeye hevesli katılımcılar merakla dinlediler.

Tohum bombası atölyesinde ise, özellikle çorak arazileri, yeşillendirmek istediğimiz topraklara can verecek tohum topları yapımını anlatıyordu.

Amacımız biraz daha büyümek olduğundan Ruhun Doysun’la yeni tanıştıracağımız elçilerimizi bulmak bizim için çok önemliydi. İlk Buluşma sayesinde, ruhunu doyuran bir hayat yaşayan pek çok insanla tanıştık. Ruhun Doysun’u anlattık. Kompost, mutfak bahçeciliği atölyelerini dinlediler. Her biri, “Ruhun Doysun’da anlattıklarınızı herkesin duyması, dinlemesi ve hayatına uygulaması lazım” diyor, bize gıda israfına değinen bir oluşuma imza attığımız için teşekkür ederek ayrılıyordu.

Ruhun Doysun olarak amacımız, günlük hayatımızda yapacağımız küçücük değişikliklerle sadece kendimiz için değil, diğer insanlar için de fark yaratacağımızı göstermek. Tam da bu yüzden web sitemizde yer alan gıdayı saklama ve değerlendirme, gıdaya yeni bir gözle bakmaya dair ipuçlarımızı sizinle paylaştık. Ruhun Doysun’la yeni tanışanlar, bu ipuçlarını yanlarına aldılar ve buzdolaplarına asacaklarını söylediler.

Konuştuğumuz konuklarımızdan biri, market alışverişinde son kullanma tarihlerine dikkat ettiğini ve o gün veya ertesi gün olanları almaya dikkat ettiğini, markette alışveriş yaparken de, şekli bozuk diye ayrılan meyve ve sebzelerin aslında daha lezzetli olduğunu düşündüklerini anlatıyordu. Ruhun Doysun’u takip etmeye başladıktan sonra ekmekleri değerlendiren, yeni tarifler deneyen, alışveriş yaparken aklına Ruhun Doysun geldiği için aldığı miktarı azaltanlar derken, Ruhun Doysun elçileri olarak çoğaldığımızı hissettik. Ve tabii, birbiriyle karşılaşan, birbirilerinin telefonlarını alıp veren takipçilerimiz, bir topluluk yaratmanın verdiği hissi, gururla ve minnetle karşılıyoruz.

Umarız bundan sonra da sizinle karşılaşmaya devam ederiz.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerez politikamıza izin vermiş oluyorsunuz.